Bert en Bea reis door west-Amerika.reismee.nl

Little Wild Horse Canyon

Vandaag zijn we al op tijd vertrokken met de voor hun begrippen vrij compacte uitklapcaravan - getrokken door een stoere bijna nieuwe Kia Sorento GTI met 290 pk. 6 cilinder motordie een inhoud heeft van 3,3 liter- opweg gegaan naar de Little Wild Horse Canyon.

De Little Wild Horse Canyon met zijn prachtig sleuven en steile wanden die in een droog gebied waar incidenteel heftige overstromingen plaats vinden gevormd zijn.

Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachte rotslagen heen, waardoor de smalle kloven ontstaan.

Wat vooral opvalt aan Little Wild Horse Canyon is de variatie, er zijn hele nauwe passages waar je nog maar net rechtuit kunt blijven lopen, er zijn ook heel brede stukken waar zelfs bomen en struiken groeien. Vooral in het begin zie je enkele plekken waar de rotswand sterk overhangt; daardoor zijn een aantal kleine alkoven ontstaan. De structuur van de wanden is steeds anders. Soms zitten de wanden vol met gaten, wat een heel apart effect geeft. Er is ook een passage waar de wanden heel golvend zijn, en elkaar aan de onderzijde zo dicht naderen dat er nauwelijks nog ruimte is om je voeten neer te zetten.

Regelmatig kom je kleine rotsblokken tegen waar je overheen moet klimmen.

Little Wild Horse Canyon is ongeveer 2 mijl lang.

Wij hebben er een paar uur in gewandeld en geklommen enveel genoten van de prachtige gekleurde rotspartijen.

Bea vindt dit het meest avontuurlijke tot nu toe.

http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/littlewildhorsecanyon/littlewildhorsecanyon.html

Gelukkigwas het hier vandaag wat koeler maarzal de temperatuurnet als devoorafgaande dagen weergaan stijgen en is het geen pretje om uren in een warme auto te zitten.

Doordat volgens mijn broerde motor bij het gebruik van de airco tijdens het trekken van zijn caravan veel te heet wordt(?).

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!